Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@00:06:00 GMT

مددجویان سیل زده بهزیستی در اولویت کمک رسانی ها

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۸۰۱۹

مددجویان سیل زده بهزیستی در اولویت کمک رسانی ها

تهران- ایرنا- خانواده ای که فرزند توانیاب یا بیمار روحی دارد، وضعیت اقتصادی خوبی هم ندارد و در منطقه ای محروم زندگی می کند و حالا سیل هم به این وضعیت آنها دامن زده است. آستانه تحمل آنها بیش از دیگران پایین می آید و نیاز بیشتری به حمایت دارند.

عضو کمیسیون جذب مشارکت های مردمی سازمان بهزیستی و مدیرعامل خیریه نیک گامان جمشید روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اشاره به اینکه از زمان وقوع سیل تاکنون سعی کرده ایم مددجویان سازمان بهزیستی سه استان گلستان، لرستان و خوزستان را تحت پوشش خود قرار داده و از آنها حمایت کنیم، افزود: در این سیل نیاز واقعی با آن چیزی که می بینیم متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعی کردیم با برنامه ریزی دقیق وارد عمل شویم و در چند نوبت به بررسی مناطق سیل زده پرداختیم تا آمارهای درستی از جامعه هدفمان به دست آوریم.
اشکان تقی پور تاکید کرد: از آنجایی که عضو کمیسیون جذب مشارکت های مردمی سازمان بهزیستی کل کشور و عضو شورای مشارکت های مردمی بهزیستی استان‌ تهران هستم، در نتیجه در سیل اخیر از ما درخواست شد به مددجویان سازمان بهزیستی خدمات ارائه کنیم.
وی تصریح کرد: برای مثال بعضی از این خانواده ها یک یا چند فرزند توانیاب دارند یا از بیمار دارای مشکلات روحی و روانی نگهداری می کنند، دسترسی به دارو و وضعیت اقتصادی مناسبی هم ندارند. یا زن سرپرست خانوار یا بی سرپرست و بدسرپرست است، بیمار معتاد یا سالمند دارد یا فرد معلول و سرپرست خانوار است. حالا سیل هم به این ماجرا اضافه شده و هست و نیست آنها را از بین برده است. مشخص است که این افراد به نسبت بقیه خانواده های سیل زده نیاز به حمایت بیشتری دارند.
مدیرعامل موسسه خیریه نیک گامان جمشید ادامه داد: بعد از جریان سیل بسیاری از این خانواده ها در کمپ ها یا اردوگاه های هلال احمر ساکن هستند یا عده ای در چادرهای هلال احمر در حیاط خانه شان زندگی می کنند اما در شرایط خوبی به سر نمی برند. گرما، جانوران موزی، بوی بد فاضلابی که بالا آمده و بیماری های ناشی از آن، عدم دسترسی به غذای گرم و مسائل بهداشتی از جمله معضلاتی است که این افراد با آن مواجه هستند و طاقت شان را طاق کرده است.
مدیرعامل موسسه خیریه نیک گامان جمشید با بیان اینکه سیل با زلزله فرق دارد و مردم سیل زده نیاز بیشتری به کمک و حمایت دارند، اضافه کرد: در زلزله همه چیز خراب می شود و بعد شروع به ساختن می کنیم. اما در سیل شاید آمار مرگ و میر پایین باشد اما گستردگی فاجعه بالا است. مردم نمی توانند در خانه هایشان زندگی کنند. آنها ممکن است همراه با مددجوی ذهنی یا جسمی حرکتی یا زن سرپرست خانوار به صورت گروهی تا مدت ها در یک کمپ زندگی کنند.
وی افزود: از طرفی سیل از منطقه ای به منطقه دیگر می رود به طوری که اکنون کل کشور درگیر این ماجرا هستند و شهرهای زیادی طعمه سیل شده اند. تا آب فروکش کند و گل و لای از خانه و خیابان ها پاک شود و مسئولان مسکن وارد عمل شده و شرایط نیاز مردم به مسکن را تخمین زده و ارزیابی کنند پروسه ای بسیار زمان بر است. آستانه تحمل مردم پایین می آید و در این میان خانواده های مددجویان ضربه بیشتری می خورند.

* اولویت با ساخت مراکز توانبخشی است
تقی پور با اشاره به اینکه کمک ها باید با اطلاع رسانی درست ادامه یابد تا شرایط بهبود پیدا کند، تاکید کرد: ایران جزو 10 کشور کمک کننده در دنیا است. کشورهای دیگر پیشرفته هستند و از نظر درآمد در وضعیت خوبی قرار دارند. اما اینکه چرا نام ایران نیز در میان آنها دیده می شود به خاطر قدرت فرهنگ امدادرسانی و مشارکت ایرانیان است.
مدیرعامل نیک گامان جمشید خاطرنشان کرد: کمک ها در کوتاه مدت خوب است اما در جریان سیل کمک ها باید ادامه یابد و مردم سیل زده فراموش نشوند. باید در زندگی روزمره مان کمک کردن به یک خانواده سیل زده را در اولویت کارهایمان قرار بدهیم. انگار امری عادی و روزانه زندگی مان را انجام می دهیم یا تصور کنیم عضوی به خانواده ما اضافه شده است. کمک به سیل زدگان باید تبدیل به یک عادت و مسئولیت اجتماعی شود.
تقی پور با بیان اینکه آنها نیز سعی دارند این وظیفه اجتماعی را در اولویت برنامه های خود قرار دهند، اضافه کرد: در موسسه نیک گامان جمشید تاکید و تمرکز روی روستامهدها (مهدهای کودک روستایی)، مراکز بی سرپرست و بدسرپرست، مدارس و مراکز توانبخشی است.
وی ادامه داد: اگر مرکز توانبخشی احتیاج به ساخت دارد، باید آن را درست کنیم تا به جای اینکه به یک نفر سرویس بدهیم با ساخت و تجهیز این مرکز به افراد بیشتری خدمات ارائه کنیم. از طرف دیگر ساخت، تجهیز یا بازسازی روستامهدها بسیار مهم است. چراکه در اینجا بچه های سه تا 6 سال زیرنظر مربی و با مجوز بهزیستی سرگرم می شوند. بچه ها در روستامهدها اجتماعی شده، زبان فارسی را خوب یاد می گیرند و از همه مهمتر یک وعده غذای گرم می خورند که این به رشد آنها کمک خواهد کرد. به همین دلیل قرار است به ساخت و بازسازی 100 روستامهد کمک و آن را تجهیز کنیم.
مدیرعامل نیک گامان جمشید تصریح کرد: مراکز توانبخشی نیز در اولویت هستند و با فروکش آب باید به سرعت سراغ ساخت، تجهیز و تعمیر این مراکز برویم تا افراد توانیاب سرویس بگیرند. این درحالی است که در جریان سیل ممکن است به تعداد افراد معلول منطقه نیز اضافه شده باشد.

* ارسال ویلچر، عصا و پنکه به مناطق سیل زده
وی اضافه کرد: ما به صورت برنامه کوتاه مدت و بلندمدت سعی داریم به این خانواده ها کمک کنیم. در مرحله اول که سعی کردیم اقلام ضروری را به دست آنها برسانیم. اما با گذشت روزها از سیل این افراد نیازهای ویژه تری دارند.
تقی پور با اشاره به کمک های موسسه نیک گامان جمشید به مددجویان سیل زده بهزیستی گفت: کارمان را مانند بسیاری از خیریه های دیگر از گلستان شروع کردیم. 1200 کارتن که داخل آن 24 عدد کنسرو قرار داشت، تهیه کردیم و به گلستان فرستادیم. با قایق و تراکتور این اقلام غذایی در خانه خانواده هایی که دارای فرد توانیاب یا بیمار اعصاب و روان بودند، توزیع شد. در همین راستا سعی کرده ایم انبارهایمان را پر نگه داریم تا در صورت نیاز به این خانواده ها کمک شود.
وی افزود: در حال حاضر بحث لرستان و بیماران توانیاب این منطقه مطرح است. به همین دلیل محموله ای از پوشک، نواربهداشتی، 85 عدد ویلچر، 200 عدد عصا و واکر برای افراد توانیاب این منطقه یا افرادی که مشکلات کمردرد یا پادرد دارند، فرستادیم.
مدیرعامل نیک گامان جمشید ادامه داد: آمار خوزستان به تازگی به دستمان رسیده و به خاطر بالا رفتن دما و گرم شدن هوا کولر پرتابل، کلمن و پنکه از نیازهای ضروری مددجویان ما در این استان است. همچنین گزیدگی حشرات برای نوزادان و توانیابان دردسرساز شده و برای بهبود این شرایط کرم های قبل و بعد از گزیدگی را تهیه کرده ایم تا به دست آنها برسانیم.
وی تصریح کرد: این کمک ها به صورت مداوم ادامه خواهد داشت اما در فاز بلندمدت کمک ها، ترجیح مان ساخت روستامهد، کتابخانه، کمک به ساخت و تجهیز مراکز توانبخشی، مراکز شبانه روزی کودکان بدسرپست و بی سرپرست و مراکز جامع خدمات بهزیستی است. این مکان ها باید وجود داشته باشند تا همکاران ما در آنها مستقر شوند و به افراد زیادی از مددجویان خدمات ارائه کنند.
تقی پور با اشاره به نقش کلیدی و مهم مردم در بهبود این شرایط بیان کرد: کمک ها از جانب مردم چه در داخل و چه خارج از کشور بسیار مهم است. همه شاهد بودیم که با وجود شرایط تحریم ها ایرانیان خارج از کشور از مسیرهای مختلفی سعی کردند کمک های خود را به دست مردم سیل زده برسانند. امیدواریم با همکاری و همدلی یکدیگر و دوام کمک ها، مناطق سیل زده را بار دیگر آباد کنیم و لبخند شادی را بر لب سیل زدگان ببینیم.
اجتمام* ف ش*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي خيريه سيل 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ غرفه مددجویان کمیته امداد در نمایشگاه اقوام دایر شد

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان گفت: ۱۰ غرفه مددجویان و مجریان طرح‌های اشتغال در نمایشگاه اقوام ایرانی دایر شد.

روح‌الله صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان با اشاره به اینکه نمایشگاه اقوام ایرانی در زنجان به مدت شش روز برگزار می‌شود، اظهار کرد: نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی تا بیست‌ویکم اردیبهشت از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان زنجان برای بازدید علاقه مندان دایر است.

وی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه، ۱۰ غرفه برای مددجویان و مجریان طرح‌های اشتغال دایر شده است، افزود: این غرفه‌ها شامل غرفه صنایع‌دستی، پوشاک و مواد غذایی است.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان از برنامه‌ریزی این نهاد برای توانمندسازی جامعه هدف خبر داد و گفت: در این زمینه در سال‌جاری و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، قرار است برای پنج هزار مددجو فرصت شغلی در استان ایجاد شود.

وی با اشاره به روند اشتغال‌زایی برای مددجویان این نهاد افزود: کمیته امداد یک فرآیند تعریف شده در حوزه اشتغالزایی دارد که از استعدادسنجی متقاضیان آغاز می‌شود.

صالحی افزود: در این راستا اول مستعدین اشتغال شناسایی و سپس خدمات مورد نیاز به آنها در قالب مهارت‌آموزی ارائه می‌شود تا آنها بتوانند با موفقیت وارد چرخه کسب‌وکار شوند.

وی تصریح کرد: بر اساس طرح اشتغال‌زایی تعریف شده، مدت زمان مشخصی برای نظارت بر طرح در نظر گرفته می‌شود، مثلاً برای طرح اشتغالی که در قالب مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای و خدمات تخصصی ارائه می‌شود، حداقل به مدت سه سال نظارت بر طرح‌های اشتغال انجام می‌گیرد تا پایداری لازم را داشته باشند و از مسیر اصلی منحرف نشوند.

کد خبر 751339

دیگر خبرها

  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • فعالیت اورژانس اجتماعی در ۵ شهرستان زنجان
  • ۱۰ غرفه مددجویان کمیته امداد در نمایشگاه اقوام دایر شد
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • توزیع اقلام لوازم خانگی بین مددجویان بسطام
  • توزیع ۱۲۷ میلیارد تومان جهیزیه بین مددجویان لرستان
  • کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت
  • همکاری ۲۰۰ داوطلب هلال‌احمر زنجان در نذر سلامت